משך הקורס: 5 מפגשים.
הקורס מיועד למעוניינים לרכוש ידע בתהליכי הייצור הבסיסים של מוצרי חלב וגבינות.
*הרכב החלב,סוגי חלב, סוגי מוצרי החלב.
*בקטריולוגיה של חלב, מבוא לטכנולוגיה של חלב, תהליכים בחלב, הפרדת שומן, פיסטור חלב, שיטות פיסטור, ניקוי המפסטר.
*מבוא לטכנולוגיה של חלב-המשך, המלצות פיסטור, הימגון, חומרי עזר לתהליכי יצור, בקטריות, הכנת מחמצות, אנזימים, קלציום כלוריד.
*מתכונים למוצרים בסיסים, יוגורט, שמנת מתוקה, חמאה, גבינה למריחה, גבינה מלוחה, צפתית, קממבר, חלומי. מתכונים, מוצרלה, גבינה קשה, מתכונים נוספים לפי דרישת החניכים.
*בניית מחלבה לפי תקן, סניטציה במחלבה, סוגי חומרי ניקוי ושימושם במחלבה, הבחלה, המלחה, שימוש בתמלחת, זיהוי תקלות ביצור.
חלק מן המתכונים יבוצעו מעשית במפגשים.
לפרטים נוספים והרשמה פנו למחלקת הדרכה:
גל 03-9076535 052-4845345
ימית 0722-559502
או במייל: [email protected]